Школа молодого вчителя 03.11.2017

 

„Відкрити у кожній людині творця, поставити її на шлях самобутньо-творчої, інтелектуально-повнокровної праці – це завдання стає нині першочерговим у практичній роботі школи”

 

                          (В.О. Сухомлинський)

         Успішна педагогічна діяльність молодого вчителя залежить не тільки від його професійної підготовки і особливих якостей, а й від того, у який колектив він потрапить, які умови праці й побуту йому створять, яку надаватимуть методичну допомогу, як стимулюватимуть його ініціативність і творче начало.

           3 листопада  2017 року відбулося  засідання районної «Школи молодого вчителя» на базі відділу освіти.

         Начальник  відділу освіти Нижник О.Т. ознайомив молодих спеціалістів із роботою освітньої галузі району  в 2017 – 2018 навчальному році та традиціями, які склалися в районі.

         Далі відбулося знайомство молодих спеціалістів із працівниками відділу освіти та районного методичного кабінету, їхніми посадовими обов’язками. Методист районного  методичного кабінету Кроча О.М. познайомила методистів із молодими спеціалістами, їх призначенням у загальноосвітні навчальні заклади району та програмою роботи з молодими вчителями в цьому навчальному році.

         Молоді спеціалісти із задоволенням розповідали про перші свої враження, перші уроки, успіхи і прорахунки.

         Завідувач психолого – медико – педагогічної консультації районного  методичного кабінету відділу освіти Какулія Л.Л. розповіла молодим спеціалістам як уникнути конфліктів між батьками, учителями та учнями.

         Завідувач кабінету інформаційних технологій Завальницька О.В. ознайомила молодих спеціалістів із інформаційно-комп’ютерним забезпеченням навчально-виховного процесу: наявними електронними розробками уроків, виховних, позакласних заходів з кожного предмету, методичними посібниками кращих вчителів району.

         Директор Тиврівського БДЮТ Єнютіна О.Ф. познайомила молодих колег із роботою свого закладу, гуртками, які працюють у БДЮТ, організацією роботи учнівського самоврядування, педагогів-організаторів.

         Для вивчення запитів молодих спеціалістів методист районного методичного кабінету  Мосієнко С.А. провела анкетування.

         Завершальним етапом роботи «Школи молодого вчителя» було проведення практичної роботи: опанування навичок ведення шкільної документації.

         Головний спеціаліст відділу освіти Коваль Л.Ф.  та методист районного  методичного кабінету Грицишина Н.С. навчали молодих вчителів складанню календарних та поурочних планів, провели бесіду за змістом пояснювальних записок до програм, вивченням структури програм.

         Всім молодим учителям методичний кабінет подарував інформаційно-методичний бюлетень «На допомогу молодому вчителю».

         Вчительська професія не знає зупинок у своєму розвитку. Тому наполеглива праця на всіх рівнях (відділу освіти, методичного кабінету, школи, вчителя) допоможе успішно виконувати поставлені перед школою завдання, сприятиме прискоренню процесів адаптації молодих спеціалістів, їх успішному професійному становленню.