Семінар учителів суспільних дисциплін 21.11.2017

21 листопада 2017 року  на базі Тиврівського ліцею-інтернату поглибленого вивчення в галузі науки відбувся районний семінар-практикум учителів суспільних дисциплін  під керівництвом методиста РМК Грицишиної Н.С.

Семінар-практикум був проведений на тему «Професійний портрет вчителя суспільних дисциплін ХХІ століття». Запропонований план роботи надав можливість кожному із учасників семінару відвідати по два уроки з правознавства та історії у трьох учителів закладу.

Першим гостям запропонували урок з правознавства у 10 класі на тему «Юридична відповідальність», який представив вчитель історії та правознавства Лаврова В.О.

На наступні уроки історії кафедра учителів була поділена та відвідали уроки в 11 класі на тему «Україна в період відбудови господарства (1945-1953 рр)» (вчитель Слободяник Г.М.) та в 8 класі на тему «Практичне заняття.Сподвижники Б.Хмельницького у ході Націаонально-визвольної ввйни українського народу» (вчитель Боднар Я.О.).

Педагогічний колектив, як зазначила директор Подзігун М.С., розуміє, що  завдання ліцею – прищепити дитині навички діяльності в реальному житті, навчити її мислити та діяти, досягати успіху. Тому  вже багато років розроблена система роботи з обдарованими дітьми у закладі, яку керівник презентував в своєму аналітичному виступі.

Учні старших класів запропонували учасникам семінару тематичний захід лінійку-реквієм до Дня пам’яті жертв голодомору «Страшні роки моєї України..», під час якого згадувались трагічні події в історії України в ХХ столітті в виступах ведучих та відео презентації.

До семінару долучилась завідувач РМК відділу освіти Касянчук Л.Л., яка відмітила важливість патріотичного виховання на сучасному етапі в освітніх закладах району.

 Учасники семінару отримали  достатньо інформації для подальшої роботи від методиста РМК Грицишиної Н.С. щодо проведення шкільного та районного етапів олімпіад, районних конкурсів, впровадження компетентнісного підходу у викладанні предмета.