Семінар учителів історії 20.03.18

20 березня 2018 року на базі загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів с. Ворошилівка відбувся семінар  вчителів   історії на  тему «Історична освіта, як інструмент досягнення результатів, впровадження компетентнісного підходу до  викладання історії».   

В с. Ворошилівка похований  відомий український композитор П.І. Ніщинський. Педагог – організатор, тому на семінарі М.М.Лаврик, учитель української мови,   презентувала роботу гуртка «Юний екскурсовод». Учні 7-11 класів розповіли про життєвий та творчий шлях Петра Івановича. в

Учасники семінару відвідали калейдоскоп відкритих уроків. Вчителі закладів освіти І-ІІІ ступенів побували у Долинного С.Г. на уроці України в 11 класі з теми «Формування зовнішньої політики незалежної України». Вчителі закладів освіти І-ІІ ступенів шукали методичні знахідки на уроці всесвітньої історії у Чорною Л.В., яка провела урок у 7 класі на тему «Узагальнюючий урок.Матеріальний та духовний світ Європейського Середньовіччя».

В ході семінару було проведено виховний захід «Історичний квест», який підготувала вчитель історії Чорна Л.В..

На семінарі було опрацьовано методистом районного методичного кабінету відділу освіти Грицишиною Н.С. разом з вчителями питання щодо  підведення підсумків роботи  та участі  у ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнської  олімпіади з історії та правознавства, а також було обговорено проведення районного турніру «Юні правознавці». Про підготовку учнів до ДПА  в 9 та 11  класах розповів Чехместрук В.Л., вчитель історії ЗШ І –ІІІ ст. смт  Сутиски.

 

Підведення підсумків семінару відбулося  за кругли столом, де кожний учасник міг висловити свою думку.