Районний семінар – практикум вихователів різновікових груп дошкільних навчальних закладів 07.12.2017

Відповідно до річного плану роботи відділу освіти та районного методичного кабінету на базі Тростянецького дошкільного навчального закладу «Веселка», 7 грудня 2017 року був проведений районний семінар – практикум вихователів різновікових груп ЗДО району на тему: «Міцна родина – сильна Україна».

У роботі семінару взяли участь вихователі різновікових груп дошкільних навчальних закладів району, методист районного методичного кабінету Табачук О.С. та батьки вихованців Тростянецького ЗДО.

Учасників семінару зустріла завідувач дошкільним навчальним закладом Кірсанова Т.І, яка презентувала свій навчальний заклад, вказала на основні пріоритети ЗДО. Із планом семінару ознайомила методист РМК Табачук О.С..

В практичному модулі учасникам семінару було запропоновано родинне свято на тему: «Міцна родина – сильна Україна», яке провели вихователі З.О. Кушніренко, Т.М. Дарнопук і муз. керівник. Н.В. Біліченко. На даному святі були присутні батьки, які брали активну участь в проведені заходу.

Семінар продовжив роботу за круглим столом – «Обмін досвідом», під час якого всі обмінялись думками, пропозиціями, щодо формування партнерських відносин педагогів та батьків, як важлива умова гармонійного розвитку малюка.

Практичну  частину семінару продовжила завідувач Тростянецького ЗДО Кірсанова Т.І. та муз. керівник Біліченко Н.В. інтерактивними вправами:

-                          «Ми дружня команда» (техніка «Стілець»),

-                       «Профілактика емоційного вигорання педагогів» (вправа «Пральна машина»)

-                          «Вгадай рису характеру»

-                          Арт – терапія «Малюнок по колу» (техніка «Долаємо разом»)

-                          Казкотерапія «Казка про ріпку»

У обговорені результативності проведення семінару вихователі різновікових груп  учасники семінару відзначили достатній науково – теоретичний і методичний рівень проведення, тому що на семінарі було систематизовано знання педагогів про організацію взаємодії закладу і сім’ї.