Інструктивно - методична нарада завідувачів дошкільних навчальних закладів району (26.04.2017р)

Відповідно до річного плану роботи відділу освіти та районного методичного кабінету на базі Сутисківського ДНЗ  26 березня 2017 року була проведена інструктивно - методична нарада завідувачів дошкільних навчальних закладів освіти району на тему: «Формування основ безпеки життєдіяльності – основний аспект береження житття і здоровя малюків».

         Учасників семінару гостинно зустріли завідувач дошкільним навчальним закладом Франишина Г.В. та методист Ґедзь Л.В.

         Методист РМК Табачук О.С. звернула увагу на актуальність проблеми безпека житєдіяльності дітей в ДНЗ, на  головні документи, якими керуються педагогічні працівники. А також, наголосила про те, що більше уваги  потрібно приділяти організації різних видів діяльності, спрямованих на набуття певних навичок поведінки, досвіду, самостійного пошуку виходів з непростих ситуацій, навчанню приймати виважені, продумані рішення. Адже все, чого навчають дітей, вони повинні вміти застосовувати в реальному житті, на практиці.

         Тематичну частину наради було розпочато із відкритого заняття – розваги з дітьми старшої групи на тему: «Студія ОБЖДейка», яке провели вихователі старшої групи «Капітошка» - Лукова О.М., та Аузяк А.Ю. Нарада продовжила роботу виступом вихователя – методиста Сутисківського ДНЗ Ґедзь Л.В.  на тему: «Методичні рекомендації з ОБЖД керівникам ДНЗ», під час якого було розкрито те, що  провідним  завданням сучасної системи освіти є виховання дитини в дусі відповідного ставлення до власного здоров’я, безпеки життя, здоров’я оточуючих як найвищої індивідуальності та суспільної цінності.

Нарада проходила в дружній обстановці із залученням технічних засобів навчання. Практичним психологом Сутисківського ДНЗ Демовою С.М. було проведено практикум на тему: «Стреси – невідємна частина нашого життя».

У обговорені результативності проведення наради завідувачі відзначили високий науково – теоретичний і методичний рівень проведення наради, тому що під час наради було отримано вичерпну інформацію про організацію навчально-виховної роботи з питань безпеки життєдіяльності дошкільників.