Пришкільні табори 2015

Літні канікули дітей після напруженої розумової праці не можна уявитибез активного відпочинку в селі, на морі, в стаціонарних чи пришкільних таборах. Проте, саме в пришкільних таборах відпочивають більшість дітей.

На виконання Закону України від 04.09.2008 №375-VI «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та резолюції Прем'єр-Міністра України від 12.05.2015 №18517/1/1-15 щодо належної підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії у 2015 році, додержання законодавства у сфері оздоровлення та відпочинку дітей”, наказу по відділу освіти №164 від 25.05.2015 року «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році» та з метою належної підготовки закладів до проведення оздоровчої кампанії у 2015 році, додержання законодавства щодо відпочинку та оздоровлення дітей.

З 2 червня по 19 червня в нашому районі розпочалася оздоровча кампанія, працює 21 пришкільний табір з денним перебуванням дітей, в яких відпочивало 2025 дітей, що становить 55%. Вартість добової норми, яка виділена на харчування на одну дитину і на день становила 9,5 грн. 

Основними завданнями пришкільного табору відпочинку є:

- навчання дітей діяти у колективі;

- розвиток дитячого самоврядування;

-  виявлення інтересів, захоплень дітей;

- навчання правилам здорового способу життя;

- вивчення флори і фауни рідного краю, правил поведінки в природі;

-  закріплення   знань,   умінь,   навичок,   набутих  дітьми   на  заняттях гуртків;

- підвищення спортивної майстерності учнів;

- вивчення та закріплення знань з історії рідного краю.

На оздоровчу кампанію було виділено 365,000 тис. грн., а саме – 266,000 тис. грн. на організацію харчування в пришкільних таборах та 99 000 тис. грн. на придбання путівок для оздоровлення дітей пільгової категорії в стаціонарних таборах.

В кожному пришкільному таборі в штатний розпис обов’язково входить медичний працівник, медичний кабінет якого обладнаний відповідними медикаментами, щоб обслуговувати дітей під час перебування в таборі. Відповідно планів роботи кожного пришкільного табору з учнями проводилися туристичні та екскурсійні подорожі, з метою ознайомлення дітей з визначними пам’ятками вітчизняної історії. Під час подорожей, екскурсій та походів групи дітей супроводжуються вихователями та медичними працівниками до місць відпочинку та в зворотному напрямку. Під час роботи пришкільних таборів дітям суворо забороняється купатися у водоймах. Працівниками пришкільних таборів проводиться просвітницько – профілактична робота з питань пропаганди здорового способу життя, профілактики алкоголізму, наркоманії та тютюнопаління.

Відділом освіти було закуплено 31 безкоштовну путівку для оздоровлення дітей пільгових категорій в стаціонарному таборі „Маяк” с. Селище.