Районний турнір юних істориків - 2013

24 квітня 2013 р. на базі ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Сутиски було проведено районний турнір «Юних істориків» з метою піднесення престижу історичної науки у молодого покоління, заохочення учнів до вивчення історії держави та рідного краю, підвищення рівня загальної культури та патріотичного виховання школярів. Попередньо у загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів району між учнями 8-11 класів було проведено шкільні турніри юних істориків, на яких було визначено склад команд для участі у районному турнірі.

На конкурс прибули команди з 11 шкіл району: альтернативної середньої загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 1 ім. А.С.Макаренка розвитку здібностей дитини м.Гнівань, загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів с.Ворошилівка, загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 2 м.Гнівань, загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 3 м.Гнівань, Краснянської середньої загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів, загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів с.Селище, загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів смт.Сутиски, загальноосвітньої школи - інтернату І – ІІІ ступенів смтСутиски, загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів с.Строїнці, загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів смт.Тиврів, Тиврівського ліцею - інтернат поглибленої підготовки в галузі науки.

Конкурс проводився за єдиними завданнями для кожної команди. У кожному з трьох турів  було використано завдання теоретичного плану, аудіо та відеозавдання.

Перед конкурсом усіх учасників привітали з початком змагань і побажали  успіхів. Слово для привітання було надано директору ЗОШ І-ІІІст.смт.СутискиДідух М.Б., яка гостинно зустріла конкурсантів.Керівник районного методичного об'єднання вчителів суспільних дисциплін Чехместрук В.Л.– член оргкомітету, відкрив районний турнір «Юних істориків».

 У складі журі були чудові педагоги, майстри своєї справи, учителі історії загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів району: Чепелюк С.Г. (ЗОШ І-ІІ ст. с.Василівка), Краснюк Н.М. (ЗОШ І-ІІ ст. с.Велика Вулига), Білоус Г.Д. (ЗОШ І-ІІ ст. с.Шершні), Миронець В.В. (ЗОШ І-ІІ ст. с.Яришівка), Шеремета Н.А. (ЗОШ І-ІІ ст. с.Гришівці). Результати конкурсу підраховувала лічильна комісія в складі вчителів ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Сутиски: Боварівської О.М., Заремби І.В., Слободяника Г.М.

Учасників конкурсу вітали художніми виступами учні ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Сутиски: Паненко Юлія піснею «Сто відсотків щастя», Максимчук Юлія  піснею «Рушникова доля» та Мосієнко Василь  піснею «Козацька пісня».

Після першого і другого вибіркових турів визначився склад команд,які продовжили змаганняу фіналі. Набрали найбільшу кількість балів  команди ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м.Гнівань, ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Тиврів, Тиврівського ліцею-інтернату, Краснянської ЗОШ І-ІІІ ст., ЗОШ І-ІІІ ст. с.Строїнці та ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Сутиски.

Після третього туру лічильна комісія підбила підсумки змагань, а журі нагородило переможців.

У фіналі розподілились місця між командами:

1. ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Сутиски – 26 балів.

2. Тиврівський ліцей-інтернат – 21,5 бала.

3. ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Тиврів – 18,5 бала.

4. ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м.Гнівань – 17,5 бала.

5. Краснянська ЗОШ І-ІІІ ст. – 17 балів.

6. ЗОШ І-ІІІст. с.Строїнці – 15,5 бала.

Решта учасників отримали дипломи за участь у третьому конкурсі районного рівня з історії.