Районний конкурс Шевченківської поезії 2015

       24 березня 2015 року на базі ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Тиврів відбувся сьомий районний конкурс Шевченківської поезії «Безсмертне слово Кобзаря», до якого долучилося біля тридцяти делегацій зі шкіл району.

  На початку конкурсу виступив начальник відділу освіти Тиврівської райдержадміністрації О.Т.Нижник, який зазначив, що цей конкурс вже став традиційним на шкільному та районному рівні.

         Кращі з найкращих декламаторів – переможці шкільного етапу, намагалися донести зі сцени думки славетного сина українського народу. Журі районного конкурсу відзначило виконавську майстерність, вираження особистої позиції, режисерське оформлення виступів з презентаційним супроводом та сценічну культуру конкурсантів, що зростає з кожним роком.

         За підсумками конкурсу читців Шевченківської поезії в номінації «Виразне читання» серед загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів І місце посів наймолодший учасник – учень 2 класу Рахно-Полівської ЗОШ Сухотін Олександр та учениця 7 класу Колюхівської ЗОШ Євсєєва Анастасія з авторським віршем про великого Кобзаря; ІІ місце – Олійник Олександр та Щелковська Аліна з Василівської ЗОШ, ІІІ місце – Черних Максим з Шендерівської ЗОШ та Бронзов Володимир з Яришівської ЗОШ. Серед шкіл І-ІІІ ступенів – І місце – Мосієнко Василь з Тиврівського ліцею-інтернату та Каргучева Діана з НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія №2» м. Гнівань, ІІ місце – Бенедюк Ганна з Строїнецької ЗОШ та Біліченко Юлія з Тростянецької ЗОШ; ІІІ місце – Криворучко Анна з альтернативної ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м. Гнівань, Плаксій Вікторія з Тиврівської ЗОШ, Борух Ольга з Селищанської ЗОШ та Пращук Ярослав з Сутисківської ЗОШ.

         В номінації «Інсценізація з твору» І місце серед шкіл І-ІІ ступенів поділили учнівські колективи Шершнівської ЗОШ та Жахнівської ЗОШ, ІІ місце – учнівський колектив з Рахно-Полівської ЗОШ та ІІІ місце – учнівський колектив з Колюхівської ЗОШ та Великовулизької ЗОШ. Серед шкіл І-ІІІ ступенів І місце виборов учнівський колектив Тростянецької ЗОШ, ІІ місце Сутисківської та Строїнецької ЗОШ та ІІІ місце – учнівський колектив Гніванських ЗОШ №1 та №3.

         Переможці конкурсу були нагороджені Дипломами відділу освіти, всім учасникам вручено подяки за участь у конкурсі, вчителям української мови та літератури, що підготували переможців подаровано збірки творів про життєвий та творчий шлях Т.Г.Шевченка.

         Сподіваємось, що цей конкурс стане поштовхом для творчості багатьох учнів і вони протягом життя пронесуть у своєму серці любов та шану до безсмертної Кобзаревої поезії, яка настільки актуальна сьогодні.

 

Завідувач РМК            Касянчук Л.Л.