Фестиваль

 

На виконання доручення голови обласної державної адміністрації «Про затвердження плану заходів на 2013-2015 роки з підготовки і визначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» та спільного наказу відділу освіти та Постанови районної організації Профспілки працівників освіти «Про проведення районного мистецького фестивалю вчительської та учнівської творчості «Проліски надії – 2015», з метою виховання патріотизму, національної гідності, гордості за свою країну в школах району розпочався зональний фестиваль вчительської та учнівської творчості.

Стартував фестиваль 12 лютого 2015 року з загальноосвітньої школи с. Жахнівка. У програмі виступу були представлені різні жанри творчості.

Хочеться відмітити художнє читання «Ідуть мої учні», у виконанні вчительського колективу, автором якого є учитель-пенсіонер Коротинська Л.Д. Дана поезія була підсилена презентацією про випускників, які на даний час перебувають в зоні АТО.

Свій власний вірш зачитала вчителька початкових класів та голова профспілки – Мороз О.М. «Поранені історії»:

«Ми… пам’ятаєм Сталінград

І бій страшний під Курською Дугою.

Підводим риску, проводим паралель

І… Волноваха… За що ви їх,

Вони ж були без зброї.»

Концертна програма завершилася флеш-мобом «Друзі єднаймося» в якому взяли участь діти, вчителі, батьки.

До виступу колективу ЗОШ І-ІІ ст. с. Жахнівка долучилися учні та педагогічні працівники ЗОШ І-ІІ ст. с. Рогізна.  Членами журі були відмічені виступи учениці 6 класу Коваль Анастасії, яка виконала пісню «Моя земля», учня 8 класу Войтенка Андрія, який не один рік радує всіх своїм гумором та художнє читання у виконанні учениці 9 класу Бабак Надії та учениці 7 класу  Помилуйко Аліни.

 У виконанні вчительського та учнівського колективу було представлено художнє читання «Болить земля» із презентацією про Велику Вітчизняну війну та учасників АТО.

Концертна програма ЗОШ І-ІІ ст. с. Рахни-Польові чітка та  продумана,  розпочиналася композицією:

«Україна, люба! Ти ще жити будеш,

Бо твої таланти золоті ростуть!

Наче квіти красні, ці маленькі люди

На твоєму полі, глянь, уже цвітуть».

Виконані пісні були чітко підібрані, відповідали тематиці і сьогоденню.

Душу вклала у художнє читання учениця 7 класу Кудлай Вікторія, яка віршем «Бережіть Батьківщину» зворушила до сліз.

Учні ЗОШ І-ІІ ст. с. Уяринці та ЗОШ І-ІІ ст. с. Бушинка продемонстрували свій сольний та ансамблевий спів.

Хочеться відмітити учня 7 класу ЗОШ І-ІІ ст. с. Уяринці – Ростислава Романа, ансамбль «Джерельце» та ученицю 2 класу Житкевич Тетяну.

В ЗОШ І-ІІ ст. с. Бушинка учні Рошак Ярослав та Барановська Юля виконали пісню «Фронтовики», свою майстерність продемонструвала вчителька музики Туровська О.А., яка підібрала чіткий репертуар та підготувала своїх учнів.

В ЗОШ І-ІІ ст. с. Сліди протягом кількох років діє вчительський та учнівський хор. У їх виконанні прозвучали пісні «Ветерани мої, ветерани» та «Балада про мальви». Концертна програма була насичена художнім читанням, сольним співом, танцювальною композицією. На завершення прозвучала пісня «День перемоги» у виконанні директора школи Швеця О.В. та вчителя музики Шершун В.П.

Члени журі вдячні всім учням та вчителям за гарні виступи та підготовлену змістовну програму.   

13 лютого 2015 р. мистецький фестиваль вчительської та учнівської творчості розпочато з хореографічної композиції «Тобі, Україно!», яку підготовила голова профспілки, класний керівник Козак Г.І. разом з учнями свого класу.

Цікаві композиції зі своїми учнями підготовила класний керівник 2 класу Морозова І.С. «Барви рідної землі», «Диво-дівчинка».

Учень школи прочитав свій власний вірш до українського солдата:

«Мій любий солдате, пишу я до тебе

З подякою від щирого серця,

Що маю сьогодні я мирнеє небо,

……………………………………

Молюся за тебе щодня.

І хоч особисто тебе я не знаю

Мені відтепер ти – рідня!»

Вчительський ансамбль виконав майстерно з душею пісню «Повертайся живим». Концертну програму завершено композицією «За сонце, за небо» всіма учасниками фестивалю.

Учнівський колектив ЗОШ І-ІІ ст. с. Василівка дуже чітко розкрив тему фестивалю, програма була побудована різножанрово. Хочеться відмітити майже всі художні номери, а особливо учня 6 класу Олійника Олександра, який виконав пісню «Маки», члени журі одноголосно запропонували включити даний номер в програму районного фестивалю.

Директор школи Сидорук В.Н. прочитав свій власний вірш «Тримайся, моя Україно!»:

«Відстріляли ворожі гармати,

Відгримілі запеклі бої,

……………………………

Та тримайся, моя Україно,

Ми з останніх поборемось сил».

Всіх членів журі вразив виступ вчительської та учнівської творчості ЗОШ І-ІІ ст. с. Черемошне. Такої масовості та різножанровості даний колектив не показував, були представлені: художнє читання «Хай співає Україна», інсценівка «Прометей», танцювальна композиція, вчительський колектив, на чолі з директором школи, виконав декілька пісень «Перемога», «Україна – це ми».

У виконанні хору учнів та вчителів ЗОШ І-ІІ ст. с. Черемошне прозвучала пісня «Молитва за Україну».

Фестиваль завершився прекрасними словами:

«О, Боже єдиний

Здійсни мою мрію

……………………………………

Щоб Україна завжди була вільна

Завжди залишалась одна, неподільна

І стяг синьо-жовтий, здіймався аж до неба

І більше для щастя, нічого не треба».

Учні ЗОШ І-ІІІ ст. с. Строїнці свою програму побудували через буремні воєнні часи, щасливе дитинство та про хлопців, які перебувають в зоні АТО. Вірш «Україна в огні», який написала заступник директора з навчально-виховної роботи Фартушна Н.О., а виконала учениця 9 класу – Только Христина:

«Пам’ятай, Україно, великих героїв,

Що стояли за тебе в смертельним бою.

……………………………………………

Слава нації! Український народ переможе

Україна оновиться! Недовго вже ждать».

Хочеться відмітити керівника танцювального гуртка «Олімпія», вчительку української мови та літератури Волкову Ю.Р., яка разом зі своїми гуртківцями презентувала український народний танець «Гопак».

Солісти ЗОШ І-ІІІ ст. с. Строїнці вразили всіх своїм виконанням; це учениця 11 класу Ярощук Вікторія, учениця 10 класу Соколовська Олена, а учениця 9 класу Бенедюк Галина виконала акапельно лемківську народну пісню «Ой верше, мій верше!», яку одноголосно включено до районної програми.

Всі колективи шкіл дуже гарно підготувались. Вчителі та керівники які готували мистецький фестиваль чітко розкрили тему.

Вчительський та учнівський мистецький фестиваль в даних школах проходив під девізом:

«Немає правди у війні…

Вона лише у мирі та любові».

Методист РМК            І.Г. Сорока