Конференція педагогічних працівників 2017

В черговий раз розпочинають новий навчальний рік освітяни Тиврівщини педагогічною конференцією, яка відбулась 30 червня 2017 року у районному Будинку культури. Сьогодні освіта району – це цілісна система з позитивними тенденціями розвитку, що має значний потенціал і чимало невикористаних можливостей.

На традиційну серпневу конференцію працівників освіти району запрошені представники освітніх колективів району, завідуючі дитячими дошкільними та позашкільними закладами, керівники шкіл району, голови профспілкових комітетів освітянських закладів.

Голова президії освітянської конференції Касянчук Л.Л., завідуюча районним методичним кабінетом відділу освіти, представила почесних гостей: першого заступника голови районної державної адміністрації В.В.Бойка, голову районної ради Я.Й.Красовського, головного спеціаліста Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Лемещенка О.О., начальника відділу освіти О.Т.Нижника,  депутата районної ради, голову постійної комісії з гуманітарних питань Б.С.Швеця, голову Тиврівської територіальної громади Кицишина С.М., голову районної профспілки освітян району Подзігуна М.С., які долучились до роботи конференції та привітали учасників з новим навчальним роком.

На обговорення конференції виносилось питання «Про підсумки розвитку загальної середньої та дошкільної освіти у 2016-2017 н.р. та завдання розвитку освіти в 2017 – 2018 навчальному році».

 Начальником відділу освіти О.Т.Нижником аналізувалась робота педагогічних колективів загальноосвітніх шкіл, дошкільних навчальних та позашкільних навчальних закладів за минулий навчальний рік. О.Т.Нижник  відзначив, що їх діяльність була спрямована на удосконалення системи освіти, підвищення рівня навчальних досягнень учнів, зміцнення навчально-матеріальної бази освітніх установ. Адже якісна освіта є одним із найважливіших соціально-значущих завдань суспільства.

Коваль Л.Ф., головний спеціаліст відділу освіти, проаналізувала підготовку 62 навчальних установ до підготовки в новому навчальному році, відмітила поповнення та зміцнення матеріальної бази навчально-виховних закладів.

До обговорення доповідей відділу освіти долучились педагогічні працівники району.

Бондарчук І.К., директор НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія № 2» м.Гнівань, проаналізувала доцільну роботу по впровадженню іноземної філології у школі, підняла актуальні питання оптимізації мережі шкіл у рамках децентралізації та подальшого росту якості освіти у опорних школах.

Дідух М.Б., директор ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Сутиски, зосередилась у виступі на проведенні в минулому році експерименту на базі початкової школи по впровадженню концепції «Нова українська школа» та проаналізувала  підготовку до реалізації  нового пілотного проекту  з вересня 2017 в двох перших класах.

Вітюк Л.В., вчителька зарубіжної літератури ЗОШ І-ІІІ ст. смт.Тиврів, ініціювала  створити на базі району дебатні клуби для старшокласників.

Єригіна С.М., завідувач Тиврівського ДНЗ, підняла актуальні проблеми дошкільної освіти та поділилась досвідом співпраці з огранами місцевого самоврядування.

Сауляк А.В., вчитель української мови та літератури Тиврівського ліцею-інтернату, проаналізував роботу у закладі по підготовці обдарованої молоді та проведення ДПА і ЗНО.

З аналізом роботи освітянської галузі Тиврівщини за минулий навчальний рік виступив Лемещенко О.О., головний спеціаліста Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, який високо  оцінив роботу педагогічного загалу району.

В освітянську родину щороку вливаються молоді кадри, і урочисто було прийнято 7 молодих вчителів, яким вручили трудову книжку та профспілковий квиток.

За вагомий внесок у справу навчання та виховання учнівської молоді ряд педагогічних працівників району були нагороджені грамотами департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації. Також вшанували колектив Тиврівського ліцею – інтернату, який цьогоріч занесено на обласну Дошку пошани.

 Відмітили працівників та учнів, яких занесено на районну Дошку пошани та нагороджено до Дня незалежності України грамотами районної державної адміністрації та районної ради.

Освітяни розпочали новий навчальний рік з новими силами, новими надіями, сподіваннями, з впевненістю в те, що Тиврівська освіта й надалі успішно доводитиме свій високий професійний рівень, що, як в минулому навчальному році, візьме впевнений старт в цьому навчальному році і матиме позитивну динаміку розвитку в усіх напрямках своєї діяльності.